Official Integration for Billingo

Descripción

FUNKCIÓK

A hivatalos Billingo plugin használata a Billingo előfizetési csomagokkal rendelkező felhasználók számára funkciókorlátozások nélkül elérhető.

Bővítményünk a 2.0.0-ás verziót követően már a V3-as Billingo API kapcsolatot használja, amelynek köszönhetően még jobbá tehetjük a pluginünket.

Korábbi verzió használata esetén átállási segédletünket itt találod: https://support.billingo.hu/content/797736961

  • Manuális számla kiállítás – Amennyiben szereted ellenőrizni a rendeléseid a számla kiállítás előtt, lehetőséged van a számlák kiállítására egyesével. Minden beérkező rendelésnél a megjelenik majd a számlakészítés opció, ahol módosíthatsz a beállításokon is.
  • Díjbekérő készítés – Pluginünk segítségével dönthetsz úgy, hogy díjbekérőt küldesz a vásárlóidnak első körben. Ebben az esetben, a függőben lévő rendelési állapotban egy díjbekérőt küldünk ki, majd a befizetést követően egy számlát tudsz kiállítani a rendelésről. A díjbekérő készítést fizetési módonként is beállíthatod.
  • Automata számlakészítés – Az automatizmusok nagyban segíthetik az adminisztratív teendőid, emellett rengeteg időt spórolhatsz. A beállítási lehetőségek között megadhatod, hogy milyen rendelési állapotban kerüljenek kiállításra a számláid. Természetesen dönthetsz úgy, hogy elsőre csak piszkozatot készítesz, így lesz egy ellenőrzési lehetőséged is
  • Automatikus sztornózási lehetőség – Abban az esetben, ha a vásárlód visszamondja a rendelését, viszont már kiállítottad a számlát, lehetőséged van a felületről sztornózást indítani. Megadhatod, hogy melyik rendelési állapotban készítsünk neked sztornó számlát.
  • Számla típus választás – Kiválaszthatod, hogy vásárlóid számára hagyományos, vagy elektronikus számlát szeretnél kiállítani a webshopodból. Természetesen bármikor módosíthatsz, ha esetleg változtatni szeretnél.
  • Nyelvesítési opciók – Számláid Magyar, Angol, Német, Francia, Horvát, Olasz, Román és Szlovák nyelven egyaránt kiállíthatod. Ezen felül bekapcsolhatod azt is, hogy ha valaki a weboldaladtól eltérő nyelven használja a böngészőjét, az adott nyelven kerüljön kiállításra a számla. Ehhez az opcióhoz WPML és Woocommerce Multilingual bővítményre is szükség van.
  • Megjegyzések kezelése – Van lehetőséged arra, hogy globálisan adj megjegyzést a számláidhoz, de természetesen egyesével is tudod módosítani a kiállított számlák megjegyzéseit. Ezen felül hozzáadhatod a Barion tranzakciós fizetési azonosítót és a termékeid cikkszámát hozzáadhatod a tételek megjegyzéseihez is.
  • Adószámmal kapcsolatos funkciók – Bizonyos vásárlási esetekben előfordul, hogy az adószámot fel kell tüntetni a kiállított számlákon. Ennek a megadását a WooCommerce alapvetően nem teszi lehetővé, viszont bővítményünk segítségével a rendeléseknél bekérheted a vásárló adószámát, majd ezt a kiállított számlán könnyedén, automatikusan megjelenítjük számodra.
  • ÁFA beállítások – Nem a szokványos ÁFA beállításokat kell használnod? Esetlegesen vannak olyan tételek a termékeid között, amelyeket 0%-os ÁFA helyett AM vagy egyéb más jelöléssel helyettesítenél? Semmi gond, mert erre is tudunk megoldást nyújtani számodra. A beállításaidnál megadhatod, hogy az ÁFA felülírás a teljes termékpalettádra érvényes legyen, vagy csupán a 0%-os termékekre, ezen felül megadhatod azt is, hogy a szállítási díjakra vonatkozzon e a felülírás vagy sem. Természtesen, felsoroltuk neked azokat a választási lehetőségeket is a felületen, amellyel felülírhatod az alapértékeket.
  • Fizetési módok és kapcsolódó funkciók – A WooCommerceben telepített fizetési módok megjelennek a Billingo modulban. Minden fizetési módod mellett kiválaszthatod azt, hogy mi jelenjen meg a kiállított számlán. Tehát, ha például közvetlen banki utalással fizet valaki, beállíthatod, hogy a számlán a fizetés módja átutalás legyen. Ezen felül minden fizetési mód esetén beállíthatod azt is, hogy hozzunk e létre díjbekérőt, vagy ha az adott rendelés sikeres volt, fizetettnek jelöljük e a kiállított számlát/díjbekérőt. Tehát, ha online bankkártyával fizet a vásárlód, és sikeres a vásárlás, az automatikusan kiállított számla egyből fizetettként kerül kiállításra.
  • Kuponok használata – Abban az esetben, ha webáruházadban kuponokat is használsz, a kiállított számláidon ezek a kedvezmények is meg fognak jelenni. Ehhez csupán engedélyezned kell a webshopban a kuponhasználatot, majd a Billingo bővítmény ezt automatikusan feltünteti a számláidon.
  • Számla értesítő rendszer – A vásárlók tájékoztatása mindig elsődleges szempont a rendelésekkel kapcsolatosan. Ebből nem maradhat ki a számlázás sem. Az általunk készített bővítmény segítségével automatikusan e-mailben elküldheted a felhasználóidnak a kiállított díjbekérőket és számlákat egyaránt.
  • Rendelések kezelése – A rendelésektől kiállított számlák közvetlenül a rendeléskezelőből is megnyithatók. A PDF fájl letölthető a rendelési adatlapról. Minden számla készítésénél létrehozunk egy megjegyzést a rendeléshez, amin láthatod, hogy mikor és milyen sorszámmal készült el az adott számla.
  • Támogatás és hibakezelés – Bővítményünk fejlesztése során törekszünk arra, hogy minden jelzést megfelelően tudjunk kezelni. Ahhoz, hogy a bejelentéseknek könnyedén utána tudjunk járni, elhelyeztünk egy hibakereső kódot a pluginünkben. Ennek a kódnak és a naplófájloknak köszönhetően, kérdés esetén azonnali segítséget tudunk nyújtani számodra kollégáinkkal.

HASZNÁLAT

Az összekötés a két felület között rendkívül egyszerű. Folyamatosan frissítjük felhasználói kézikönyvünkben az összekötésre vonatkozó segédletünket is, ahol lépésről lépésre mutatjuk be a bővítmény használatát.

A segédletet ide kattintva érheted el: https://support.billingo.hu/content/97255646

Pár kiemelt pont a működéssel kapcsolatosan:
* Telepítést követően a WooCommerce/Beállítások menüpontban a Billingo fülön add meg a fiókodból kinyert API kulcsokat, majd ments rá a felületre.
* Állítsd be a számodra megfelelő opciókat a funkciólistában.
* Ezt követően a rendeléseidnél megjelenik jobboldalon egy számla szerkesztésre vonatkozó felület, itt manuálisan is ki tudod állítani a számláid rendelésenként.
* Amennyiben az automatikus számla készítést választottad, a rendelés megfelelő állapotba állítását követően (pl.: Teljesítve) kiállítjuk a számlát.
* Bizonyos rendelésenként az opciók gombra kattintva kikapcsolhatod a számlázást és adhatsz hozzá egyéni megjegyzést is.
* Választhatsz ki sztornó állapotot is, így, ha a megadott rendelési állapotra állítod a rendelés státuszát (Pl.: visszamondva), a sztornó számla automatikusan elkészül.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

A számla tételek és információk generálás előtt módosíthatók a wc_billingo_clientdata és wc_billingo_invoicedata filterekkel. Előbbi az ügyfél adatokat módosítja, utóbbi a számlán lévő tételeket. Ez minden esetben az éppen aktív téma functions.php fájlban történjen, hogy az esetleges plugin frissítés ne törölje ki a módosításokat!

Például:

<?php
// Számlanyelv változtatás
add_filter('wc_billingo_invoicedata', 'wc_billingo_lang', 10, 2);
function wc_billingo_lang($data, $order) {
    $data['template_lang_code'] = 'en';
    return $data;
}

Instalación

  1. Töltsd le a bővítményt vagy telepítsd bel a Bővítmények menüpontban
  2. WooCommerce / Beállítások oldal alján megjelennek a Billingo beállítások, ezeket be kell állítani
  3. Beállíátsok elmentése után lehetőség van a fizetési módok összepárosítására a billingo rendszerében megfelelővel

Reseñas

8 de noviembre de 2023
Elégedett vagyok a plug-innal, köszönöm, egy megjegyzésem lenne, ami miatt aggódom, hogy jó lesz-e a kiállított számla: amikor cég/vállalkozás stb. részére állítok ki számlát, a vásárló neve sorba beleteszi a magánszemély nevét is, aki vásárolt. Megrendelés leadásakor, amikor a vásárló az adatait adja meg, akkor először beír egy nevet (ált. az ő saját nevét, legyen itt most például Minta Anita), aztán a második sorban jelenik meg a céges név, akinek számlázunk (legyen például Manó Bölcsőde). A kiállított számlán a következő név szerepel, ebben a formátumban: "Manó Bölcsőde - Minta Anita". Aggódom, hogy amikor ezt a számlát el akarják számolni, nem kellene ott lennie a magánszemély nevének. Köszönöm, ha ebben segít valaki, hogyan tudnám ezt megoldani. Tünde
8 de febrero de 2022
Remek plugin, szinte minden fontos dolog könnyedén beállítható. Fejlesztőknek lehetne benne valamivel több filter. Az ÁFA kapcsán például nehezen módosítható, ha egyedi beállítás szükséges.
10 de febrero de 2021 4 respuestas
Ami eddig megvan szuperül működik! Elégedett vagyok! 1. javaslat: Előre utalásnál a megrendelésnél a Woocommerce felületen ott van a díjbekérő száma mikor indítom a számla készítést. A beállítási felületen lenne egy új választási lehetőség, mint ahogy jelenleg a megrendelés azonosítót hozzá lehet rendelni a megjegyzéshez, egy ilyen jelöléssel a díjbekérő száma is bekerülhet a számlára a megjegyzésbe, amivel a két dokumentumot lehet azonosítani és a könyvelők munkáját is lehet egyszerűsíteni. 2. kérdés: Előre utalásnál a Billingó felületén a Díjbekérő és a Számla státuszát lehet-e automatikusan "Kintlévő" helyett "Fizetett"-ra állítani? Ha lenne erre is egy beállítási lehetőség a bővítmény beállítási felületén, és nem lenne szüksége ezért belépni a Billingo felületre és ezeket egyesével, kézzel lekezelni. Ha küldök díjbekérőt, azután a számlát már csak akkor készítem el, ha megérkezett a pénz a számlámra, tehát kifizette.
25 de enero de 2021 1 respuesta
Sajnos állandóan hiba kód hiba kód hátán, törölni kellett és most manuálisan kell számlázni.... 🙁 nagyon szomorú de közbe a support nagyon kedvesen segített
Leer todas las 12 reseñas

Colaboradores y desarrolladores

«Official Integration for Billingo» es un software de código abierto. Las siguientes personas han colaborado con este plugin.

Colaboradores

Registro de cambios

= 3.6.1
* Fejlesztés: Support folyamat és hibakeresés javítása

= 3.6.0
* Fejlesztés: WooCommerce High-Performance Order Storage kompatibilitás

= 3.5.0
* Fejlesztés: Hiányzó számlatömb vagy bankszámla automatikus eltávolítása
* Fejlesztés: Kerekítés optimalizálása

= 3.4.7
* Javítés: Termék árak kerekítéséből adódó netto/bruttó eltérés hiba javítva

= 3.4.6
* Fejlesztés: Adószám kinyerés optimalizálása, vendég vásárlónál felhasználó figyelmen kívül hagyása

= 3.4.5
* Fejlesztés: Opció a manuális számlakészítésnél használt típus alapértelmezett beállítására

= 3.4.4
* Javítás: ÁFA Jogcím speciális esetben beragadt

= 3.4.3
* Fejlesztés: Szállítási adóknál az extra üres ÁFA kulcsok kihagyása.

= 3.4.2
* Fejlesztés: <0.5 sor adó számítás javítás

= 3.4.1
* Fejlesztés: PHP verzió kompatibilitás javítása

= 3.4.0
* Fejlesztés: Biztonsági frissítés

= 3.3.9
* Fejlesztés: Piszkozatnál «Küldés Billingon keresztül» opció bekapcsolható

= 3.3.8
* Fejlesztés: Mennyiségi egység felülírási lehetőség

= 3.3.7
* Fejlesztés: Frissítés közbeni Woocommerce hiány által okozott rendszerhiba megszüntetése

= 3.3.6
* Javítás: Új telepítésnél hiányzó napló mappa automatikus létrehozása

= 3.3.5
* Fejlesztés: Többszörös számlagenerálás kizárása, ha a rendelés több lapon is nyitva van

3.3.4

  • Fejlesztés: Manuális számlakészítéskor korábbi díjbekérő figyelmen kívül hagyására opció (rendelés módosítás esetén szükséges)

3.3.3

  • Javítás: -0% áfakulcs megoldva kedvezményeknél

3.3.2

  • Javítás: jogcím mező elállítódás

3.3.1

  • Fejlesztés: Javított szállító ÁFA lekérés
  • Fejlesztés: Cégnévre whitespace szűrés, hogy ne fogadja el a » «-t cégnévnek

3.3.0

  • Fejlesztés: Bankszámla választás opció
  • Fejlesztés: «Pénzügyi teljesítést nem igényel» jelölés
  • Fejlesztés: Piszkozat is lehet fizetettnek jelölt (éles számla beállításai alapján)

3.2.7

  • Fejlesztés: WordPress dátum függvényre váltás, hogy elkerüljük az időzónák miatti gondokat
  • Fejlesztés: Log áthelyezve wp_content/uploads/billingo mappába, hogy ne törlődjön plugin frissítéskor

3.2.6

  • Fejlesztés: WooCommerce Subscriptions email csatolmány kompatibilitás

3.2.5

  • Javítás: hiányzó get_plugin_data() függvény hiba

3.2.4

  • Fejlesztés: 9.5% ÁFA kulcs támogatása

3.2.3

  • Javítás: Admin rendelés lista proforma ikon mutatása új rendeléseknél

3.2.2

  • Fejlesztés: Termék variáns hozzáadása a termék névhez

3.2.1

  • Javítás: Adatbázis tábla hiány önjavítás

3.2.0

  • Fejlesztés: Manuálisan is lehet piszkotatot létrehozni
  • Javítás: Automatikusan éles számla készült piszkozat helyett is

3.1.0

  • Javítás: Partner tárolás API Kulcs függőség bevezetése
  • Fejlesztés: Opcionális alrendelés számlázás tiltás

3.0.0

  • Fejlesztés: Billingo SDK csere konfliktus mentes megoldásra
  • Javítás: Adó kulcs lekérés pontosítása

2.6.0

  • Fejlesztés: Létező díjbekérő esetén számlagenerálás a díjbekérő alapján

2.5.1

  • Javítás: Fee adó típus

2.5.0

  • Fejlesztés: Billingo API frissítve 3.0.13-ra
  • Fejlesztés: ÁFA kulcsok és jogcímek felvétele

2.4.0

  • Fejlesztés: Billingo API frissítve 3.0.12-re
  • Javítás: Partner duplikáció

2.3.2

  • Javítás: Teljesítés dátum felülíródott
  • Javítás: Egyedi rendelési státuszoknál számla generálás indítás

2.3.1

  • Fejlesztés: Hiányzó fordítások pótlása

2.3.0

  • Javítás: E-mail küldés átdolgozva, megoldva a duplikált küldés, és a hiányzó gomb
  • Javítás: Storno számla generáláskor hiba javítva

2.2.0

  • Fejlesztés: Opció a szállítás megjelenítésére akkor is, ha 0 összegű
  • Fejlesztés: Billingo API frissítve 3.0.10-re
  • Fejlesztés: V2 számla konvertálása V3 API-s sztornózáskor
  • Javítás: Fallback fizetési mód hiba megszüntetve
  • Fejlesztés: Választható fallback fizetési mód
  • Javítás: Nullával osztás nulla értékű díjak esetén kizárva
  • Javítás: Számla link hiba az AJAX válaszban (generáláskor)

2.1.1

  • Fejlesztés: Cikkszám átadás «variable product» esetén is

2.1.0

  • Fejlesztés: E-mail beállítások egységesítve, díjbekérő és sztornó is küldhető automatikusan
  • Fejlesztés: Kompatibilitás rendelés sorszámozó pluginokkal

2.0.4

  • Fejlesztés: Javított HuCommerce compatibilitás (adószám mező használata)

2.0.2

  • Módosítás: Nem egész mennyiségek engedélyezve

2.0.1

  • Javítás: ÁFA felülírás hiba javítva

2.0.0

  • Fejlesztés: API átírva 3-as verzióra
  • Módosítás: Adószám mező és figyelmeztetés megjelenítési határ módosítás
  • !!! A frissítés telepítése után újra konfigurálni kell a Billingo Plugin beállításait! Új (v3) API kulcs igénylése is szükséges (https://app.billingo.hu/api-key [Hatáskör: Olvasás, Írás]).

1.10.0

  • Fejlesztés: Jobb szállító adó felismerés

1.9.9

  • Javítás: Log mappa külső hozzáférés megakadályozása

1.9.8

  • Javítás: Számla letöltése gomb az e-mailekben completed állapotra váltás esetén

1.9.7

  • Fejlesztés: Adószám mező mindig látható (nem csak 100e felett)
  • Fejlesztés: Tizedes érték engedélyezése mennyiségben
  • Javítás: Fizetési mód alapértelmezés, ha nincs párosítva.
  • Fejlesztés: Link a beállításokhoz a plugin lista oldalon

1.9.6

  • Fejlesztés: HuCommerce plugin adószám mezőjének automatikus kezelése

1.9.5

  • Fejlesztés: cím második sor átadása

1.9.4

  • Javítás: Magyarország kihagyása EU/EUK felülírásból

1.9.3

  • Fejlesztés: Email gomb szöveg módosítható beállításokból

1.9.2

  • Javítás: E-mail gomb fordíthatóság

1.9.1

  • Javítás: termék ÁFA lekérés módszer csere

1.9.0

  • Fejlesztés: Sztornózási képesség, manuálisan és automatikusan
  • Fejlesztés: Állítható mely rendelésállapotban jöjjön létre a számla

1.8.8

  • Fejlesztés: Díjbekérő számlák fizetettre állításának külön kezelése

1.8.7

  • Javítás: Kompatibilitás egy országos beállítással

1.8.6

  • Fejlesztés: Cikkszám hozzáadható a termék megjegyzéshez

1.8.5

  • Javítás: ÁFA % float pontatlanság
  • Javítás: számla linkek új tabon nyitása
  • Javítás: kupon lekérdezés hiba Woo 3.7 előtt
  • Fejlesztés: prefix mentése a számlaszámmal
  • Javítás: Manuális számlakészítésnél teljesítés dátuma és megjegyzés csak akkor került be, ha volt beállítva határidő is.
  • Javítás: Hiányzó mennyiségi egység az extra díjaknál, pl utánvét.

1.8.4

  • Frissítés: WordPress biztonsági előírásaihoz alkalmazkodás.

1.8.3

  • Javítás: Ingyenes szállítás esetén 27%-os ÁFA kulcs.

1.8.2

  • API kérések kikapcsolása, amíg nincsenek megadva a kulcsok

1.8.1

  • hibajavítások
  • adószám mező használható a rendelésből is

1.8.0

  • ÁFA kulcs javítások

1.7.0

  • Kuponkedvezmények javítás

1.6.8

  • hibajavítások

1.6.7

  • hibajavítások

1.6.6

  • official release

1.3.7

  • hibajavítások

1.3.6

  • hibajavítások

1.3.5

  • hibajavítások

1.3.4

  • hibajavítások

1.3.3

  • nem készülhet duplikált dokumentum akkor sem, ha új kérés fut, de a régi még nem tért vissza
  • teljesített rendelés woocommerce e-mailbe bekerült a számla letöltése gomb
  • nem készülhet duplán díjbekérő a státuszok változtatásakor
  • fizetési módok «Díjbekérő» opciója, ha nincs bepipálva (pl. azonnali online fizetési módoknál), nem fog díjbekérő készülni

1.3.2

  • Hibajavítások

1.3.1

  • Kapcsolható, hogy csak a cégnév vagy cégnév és a teljes név kerüljön megjelenésre.

1.3.0

  • Vezetéknév Keresztnév felcserélése opció
  • Fizetési módoknál pénzügyi teljesítést nem igényel opció
  • Külön Billingo menü, optimalizálás

1.2.5

  • Az áfa kulcsokat lehet párosítani

1.2.4

  • Kerekítési lehetőség hozzáadása a billingo konfigurációs oldalhoz / adding rounding option to billingo config

1.2.3

  • a számla a kosár devizanemében kerül kiállításra kódoptimalizálás

1.1.9

  • Removed duplicated array item assignment to fix shipping unit value

1.1.8

  • Shipping unit added

1.1.7

  • Calculation changes: rounds removed, billingo gets brutto values to calculate the position prices

1.1.6

  • Hibajavítások

1.1.5

  • Hibajavítás: utánvét esetén nem készül díbekérő; szállítási költség számolási javítás (bruttó, nettó)

1.1.4

  • Hibajavítások

1.1.3

  • Fizetési határidő fizetési módonként

1.1.2

  • Hibajavítások

1.1.0

  • WooCommerce 3.0 kompatibilitás

1.0.4

  • Megadható az adószám, 100e ft feletti áfatartalomnál a vásárlás oldalon megjelenik az adószám mező(opcionális) és egy figyelmeztetés, hogy kötelező megadni, ha van.
  • Ha nem sikerült létrehozni számlát, akkor a rendelés megjegyzéseibe bekerül, hogy mi volt a hiba

1.0.3

  • Ingyenes szállítás javítása, forrás: https://www.facebook.com/groups/wpcsoport/permalink/1415346541816505/

1.0.1

  • Számlatömb ID megadható a beállításokban

1.0.0

  • WordPress.org-ra feltöltött plugin első verziója